Protein Go

BAKGRUND

Kronägg stod inför att lansera en ny produkt, Protein Go, vilket är en proteindryck för effektiv återhämtning efter träning. Den stora utmaningen låg i att marknaden för proteindrycker har exploderat och konkurrensen är stenhård. Det som särskiljer Kronäggs proteindryck är dess litenhet “endast 165 ml” i förhållande till det höga proteininnehållet på 26g. Tillsammans med att drycken är baserad på äggvita från svenska frigående höns gör att den särskiljer sig mot övriga produkter.

UPPDRAG

Basunera fick fullserviceuppdraget att arbeta fram ett kommunikationskoncept för drycken och designa förpackningen till de tre smakerna choklad, jordgubb och vanilj, samt att skapa en fullständig lanseringsplan och sedan genomföra denna. Namn till produkten, skapa en digital plattform och närvaro, artiklar, pressmeddelanden, bildmaterial och pressbearbetning var några av alla moment som vi utförde.

SÅ GJORDE VI

Lansering byggde på att lyfta fram fördelarna med protein från äggvita vs protein från andra proteinkällor.
Äggvita är ett sk högkvalitativt protein och dess aminosyror matchar människors behov. Det är också mera klimatsmart än protein från vassle (mjölk) samt har högre koncentrat av protein/mängd.

Navet i kommunikationen blev kampanjsidan ProteinGo.se. Sidan fylldes med intressant innehåll för tränande personer om kost och protein i kombination med träning. I form av artiklar, film och chatt. I alla kanaler styrs sedan målgruppen till kampanjsidan. Nyheten såldes in till media och publicerades i flera kanaler.

RESULTAT

Protein GO fick en lysande säljstart med många positiva röster från träningsvärlden. Genom Protein GO har Kronägg också introducerats som varumärke för en ny marknad som tidigare inte nåtts. Den flygande starten och det positiva gensvaret har lett till att produkten nu kommer att lanseras i flera länder.

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier