Kronägg

BAKGRUND

Kronägg har sålt ägg sedan 1930–talet och är än idag ett av de ledande företagen inom äggsektorn i landet. Kronägg är välkänt bland konsumenter för de nyttiga, goda och kvalitetssäkrade svenska äggen. Förutom ett brett sortiment till konsumenter erbjuder Kronägg även ett brett sortiment av äggprodukter för storhushålls-, och cateringmarknaden, vilka tillverkas av produktfabriker inom koncernen. Samtliga ägg passerar Kronägg i Perstorp, en anläggning som moderniserats kraftigt under de senaste åren.

UPPDRAG

Äggbranschen är på många sätt en speciell bransch och vad många inte känner till är att ägg är en av mejeriavdelningens mest lönsamma vara. Genom att hela tiden utveckla sitt sortiment men även öka tempot i produktutveckling är vårt uppdrag på Basunera att förse varje förpackning med en design som talar till konsumententen utifrån dess behov och preferenser samt att hitta en övergripande strategi för varje produktkategori och att på ett övergripande sätt framhäva Kronäggs kundlöfte:

Goda. Nyttiga. Svenska ägg.

SÅ GJORDE VI

Tidigare gick Kronäggs förpackningsdesign ut på att varje produkt fick en färg för att hjälpa konsumenten att hitta rätt. Genom ny design har vi tydligare delat in produkterna och konsumenterna i två olika spår. Ett bassortiment för äggköparen som har ett lågt intresse för produkten, samt ett premiumsortiment för äggköparen som har ett högre intresse av vad äggen ska användas till och huruvida äggen ska vara Eko etc. Varje förpackning talar nu till respektive köpare.

RESULTAT

”Efter åtta år med samma förpackningsdesign har den nya och tydligare indelningen varit uppskattad hos både slutkonsument, butiker och butikspersonal och inte minst våra 28 äggproducenter. Förpackningens framsida är vårt bästa och effektivaste skyltfönster mot vår målgrupp och att skapa kommunikation som förmedlar en nära anknytning till våra äggproducenters gårdar har bara fått positiva effekter upplever vi.” Marcus Lindström, Försäljningschef Kronägg

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier