Helsinghouse

BAKGRUND

I början av 2013 gick de tre framgångsrika och erfarna mäklarna Joachim Lopez, Roger Billsten och Morgan Alerstam samman och startade helsingHouse – en mäklarfirma som med energi och kreativitet skapar förutsättningar för en bättre bostadsaffär.

Gemensamt för de tre var viljan att med drivkraft och dialog garantera en mäklarfirma som bryr sig hela vägen och som lägger i en högre växel på en bostadsmarknad med många aktörer.

SÅ GJORDE VI

På en marknad kantad av slitna uttryck som engagemang och förtroende, insåg vi snabbt värdet av att kommunicera med självförtroende och attityd. Att våga titta rakt in i kameran och att visa en öppenhet och självsäkerhet som skapar en känsla av trygghet för målgruppen.

För att skapa igenkänning tog vi fram ett kraftfullt grafiskt element – en diagonal balk i helsingHouse profilfärg som snabbt och tydligt kommunicerar varumärket.

UPPDRAG

Hur kommunicerar och visualiserar vi de tre mäklarnas drivkraft, kompetens och erfarenhet för bostadsaffären på ett unikt, modernt och trovärdigt sätt? Hur skapar vi rätt tonalitet och bibehåller igen-känning på en redan väletablerad marknad?

Uppdraget inkluderade produktion av logotype, hemsida, direktutskick, annonser, objektsbeskrivningar och allt annat som hör till en lansering och etablering av ett varumärke.

RESULTAT

Den unika tonaliteten och det självsäkra budskapet fick snabbt viral spridning i regionen och det tydliga grafiska manéret hjälpte till att öka kännedomen om en ny och hungrig aktör.

Under helsingHouse första år såldes bostäder till ett värde av drygt 286 miljoner. I början av 2014 var helsingHouse sex anställda och vann dessutom pris som Helsingborgs bästa mäklarbyrå.

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier