Eskilsminne IF

Uppdrag

Eskilsminne IF är med sina 1000 aktiva spelare i 40 olika lag, södra Sveriges största fotbollsförening. Eskilsminne IF har under året tillsammans med Helsingborgs stad startat det största samhällsprojektet i föreningens historia. Eskilsminne IF vände sig då till oss med uppdraget att hjälpa föreningen att bli tydlig i sin kommunikation kring verksamheten och deras olika ben, samt att förnya det visuella språket.

Så gjorde vi

Vi tog fram ett koncept med tre tydliga separata ben i föreningen; klubben Eskilsminne IF, Eskilscupen och samhällsprojekt. För att på ett tydligt sätt visualisera detta skapades en logga för samhällsprojektet som fick namnet Hela Helsingborg, samtidigt som vi tog fram en ny grafisk profil för helheten och producerade en broschyr med en tydlig presentation av Eskilsminne IFs olika ben.

Grunden för det nya visuella språket var att det på ett tydligt vis skulle förmedla Eskilsminne IFs verksamhet och kärnvärden så att partners, medlemmar och andra intressenter lätt ska kunna identifiera verksamheten. Bildmaner, färgval och typografi som sattes i samband med detta ska tillsammans hjälpa till att förkroppsliga Eskilsminne IFs ledord – respekt, jämlikhet och kamratskap.

Logotypen för Hela Helsingborg är framtagen för att förmedla den aktivitet och glädje som projektet är grundat i. Vi har använt skosnöret som symbol för en gemensam nämnare mellan en otalig mängd aktiviteter som deltar i samhällsprojektet. Det är skosnöret som dras åt på fotbollsplanen, av ballerinan, i skateparken eller på hojen till gitarrlektionen. Ett inkluderande och lekfullt utryck som tilltalar ungdomar oavsett ålder.

Carepa

Carepa


digitalt film koncept print

Docuro

Docuro


digitalt koncept

Ängelholms Flygplats


digitalt koncept

Sillen & makrillen

Sillen & Makrillen


digitalt

Janssondata


film

Ericsson


Avector

Avector


digitalt film print

Vattnets Hus i Ängelholm


digitalt film koncept print

Resurs Bank


digitalt film

OV Helsingborg


film

OCAY!


film

Höganäs kommun


film koncept

HerpaTech

HerpaTech


print

Wiklund Trading


print

Intersolia

Intersolia


digitalt print

Lundbeck

Lundbeck


film

Eskilsminne IF


koncept print

Kåseberga Café & Bistro

Kåseberga Café & Bistro


print

Escape Travel

Escape Travel


digitalt

Bara Vara

Bara Vara


digitalt

Finnlines

Finnlines


film

KOL & COCKTAILS


digitalt

HUNGERPROJEKTET


film

AD Formgivare


Basunera Kommunikations- och Reklambyrå
Drottninggatan 3
252 21 Helsingborg
042 400 04 10
info@basunera.com

Följ oss på sociala medier